A törökök újabb 130 000 migránst küldhetnek a görög határ felé

Hirdetés

A török hatóságok mintegy 130 ezer menekültet szorítanak a görög határ felé az ideiglenes táborokból – közölte kedden a szembenálló szíriai felek kibékítéséért felelős orosz központ parancsnoka.

Oleg Zsuravljov ellentengernagy szerint a török-görög határ felé terelt menekültek kétharmada szíriai állampolgár, a többiek Afganisztánból, Irakból és afrikai országokból érkeztek.

Azt mondta, hogy nem állják meg az helyüket azok Törökország, az Európai Unió és az Egyesült Államok részéről hangoztatott állítások, amelyek szerint többmillió menekült van az északnyugat-szíriai idlíbi feszültségcsökkentési övezetben, mint ahogy az orosz és a szíriai vezetéssel kapcsolatban megfogalmazott bírálatok sem. Az általa irányított szíriai orosz katonai központ „objektív” adataira hivatkozva tendenciózusnak és valótlannak minősítette azokat a vádakat, amelyek szerint humanitárius válsághoz vezettek a szíriai hadseregnek a feszültségcsökkentési övezetben a „terroristák” ellen az elmúlt két hónapban foganatosított „kényszerű ellenintézkedései”.

Zsuravljov közölte, hogy az idlíbi helyzetet a központ egy megfigyelő drónraj, egy az egész nap működő forródrót, a közösségi média és online források, valamint a kiterjedt társadalmi kapcsolatai révén tartja folyamatos ellenőrzés alatt.

Forrás: Demokrata

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!