Hogy hova lett Greta Thunberg? Hát sztrájkol!

Hirdetés

A klímaaktivista Greta Thunberg az online térbe helyezi át a pénteki sztrájkjait, mivel a világjárvány idején tilos nagyobb tömegrendezvényeket tartani.

Greta Thunberg pénteki sztrájkja volt az egyik utolsó olyan esemény, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megszorítások áldozata lett. Az aktivista azonban ezzel mit sem törődik: arra biztatja támogatóit, hogy az online térben csatlakozzanak hozzá.

„Nem tudunk anélkül megoldani egy válságot, hogy ne válságként kezeljük, és egységesen ne sorakozzunk fel a szakértők és a tudósok mögött. Ez természetesen bármilyen válságra érvényes. A járványügyi szakértők most azt kérik mindenkitől, hogy kerüljük a tömegrendezvényeket azért, hogy lassítsuk a járvány terjedését” – írta a 17 éves svéd diáklány a Twitteren.

„Személy szerint azt tanácsolom, hogy tegyük azt, amit a szakértők mondanak. Főleg a járványos gócpontokon.

Mi, fiatalok vagyunk a legkevésbé kitéve a járvány kockázatainak, de elengedhetetlen, hogy szolidárisak legyünk a veszélyeztetett csoportokkal, és hogy a társadalmunk közös érdeke szerint cselekedjünk.

Hirdetés

A klíma- és ökológiai katasztrófa jelenleg az emberiség legnagyobb fenyegetése, de most – attól függően, hogy merre élünk – új metódusokat kell találnunk ahhoz, hogy továbbra is megszólíthassuk az embereket és sürgessük a változást úgy, hogy személyesen ne gyűljön össze nagyobb tömeg. Legyetek kevesen, viszont annál jobb hangulatban, és egyszerre csak egy kis időre tervezzünk előre. Csatlakozzatok a #DigitalStrike-hoz a következő pénteki tüntetésekre – posztoljatok fotót a tábláitokkal, és használjátok a #ClimateStrikeOnline hashtaget” – zárta a bejegyzését.

Thunberg digitális sztrájkja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvány kihirdetésére reagál, és több országban rendeltek el vesztegzárat. Március 12-én jelentette be Donald Trump, hogy megtiltják Amerikába történő beutazást 26 európai országból. Számos rendezvény elmarad a járvány miatt, többek között a Coachella, a SXSW Filmfesztivál, az olyan helyszínek, mint a berlini Berghain és a tokiói Studio Ghibli Múzeum ideiglenesen bezártak.

Forrás: contextus

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!