Nagyon fontos egészségügyi intézkedést jelentett be Orbán Viktor

Hirdetés

Holnaptól minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és egészségügyi szakdolgozó speciális maszkot kap, a többiek és a koronavírus-gyanús betegek orvosi maszkot kapnak – jelentette be Orbán Viktor az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Ma reggel tanácskozott az operatív törzs és döntéseket is hozott. Ezelőtt 12 napja hirdettük ki a rendkívüli jogrendet, mert úgy döntöttünk, hogy várakozás helyett rögtön felvesszük a küzdelmet, amit a szokásos jogszabályok keretei között nem tudunk megszervezni, ezért volt szükség a rendkívüli jogrendre. Négy harcéteren kell helytállni, katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági védekezés van. A csoportos fertőzések szakaszában vagyunk, és gyorsuló lépésekkel közeledünk a tömeges szakasz felé – mondta Orbán Viktor.

Hétfőre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el.

A 167 fertőzöttből 108 hordozó, akik nem mutatnak tüneteket. 27 beteg, 9-en vannak súlyos állapotban – mondta Orbán Viktor.

Az egészségügyi kapacitásokról a következőket mondta:

Hirdetés

Orvosi maszkból 1,5 millió van, napi 25 ezret gyártunk, a héten ez 80 ezerre nő.
Speciális maszk 129 ezer darab

Gumikesztyű 20 millió pár.

Védőruha 170 ezer darab

Lélegeztetőgép 2560 darab áll rendelkezésre.

A kormányfő szavai szerint fürkészeket és portyázókat küldött ki a világ minden részére, a kereskedők és a diplomaták is dolgoznak. Nyugaton mindenből hiány van, beszerezni keleten lehet. Óriási tételeket kötöttünk le, a szállítmányok folyamatosan érkeznek, több mint 10 repülőgép szállítmányt várunk.

Hirdetés

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Ma 30 ezer védőruha és 80 ezer orvosi maszk érkezett repülővel Kínából, a készletből elsősorban az egészségügyi dolgozók kapnak.

Kezdődik egy újabb, időseket célzó kampány, ehhez kitettek egy plakátot, amit bárki letölthet, kinyomtathat, amivel az időseket tudják figyelmeztetni.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!