Putyin mindenkit meglepett – váratlan tv bejelentést tett

Hirdetés

Úgy tűnik, Vlagyimir Putyin Oroszország államfője belátta, hogy várnia kell még egy kis időt, mielőtt a nép felhatalmazást ad arra, hogy nyolcvanas éveinek közepéig az elnökük legyen – írja a napi.hu.

Vlagyimir Putyin orosz államfő váratlan tévényilatkozatban jelentette be, hogy elhalasztják az április 22-ére tervezett népszavazást az Oroszország közjogi rendjét módosító alkotmányreformról – adta hírül a Moscow Times.

A változtatások legfontosabb eleme, hogy az életbe lépésükkel érvényüket vesztik az eddigi államfői ciklusok, így Putyin 2024-ben és 2030-ban, azaz két újabb egymást követő kormányzati ciklusra indulhat az ország elnöki tisztségéért. Ezzel 2036-ig, 84 éves koráig maradhat hatalmon.

Az államfő bejelentése szerint meghatározatlan időre halasztják el a referendumot. Arról is tájékoztatta az oroszokat, hogy április első hetében egyhetes országos munkaszünetet tartanak, amivel arra akarják biztatni az embereket, hogy a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésképpen maradjanak otthon. Sikerült lefékezni a betegség terjedését, de lehetetlen teljesen leállítani azt – mondta az ország népének.

Bejelentett egy sor gazdasági intézkedést is.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy a családok gyermekenként 5000 rubeles támogatást kapnak. A kis- és középvállalatoknak hat hónapig nem kell adót fizetniük, a munkájukat elvesztők, illetve járvány miatt betegszabadságra menők az év végéig megkapják a minimálbért. Oroszországban az ismert fertőzöttek száma március 25-én 658 volt. Putyin szerint a kormány ellenőrzése alatt tartja a járvány terjedését.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!