Változik a Facebook – Bejelentést tett Zuckerberg

Hirdetés

Mark Zuckerberg szerdán közölte: információs központot lesz a hírfolyam tetején.

A Facebook és Mark Zuckerberg sem bújik ki a koronavírussal kapcsolatos felelősségvállalás alól, így a vészhelyzethez igazítva változik a legnépszerűbb közösségi oldal. 

Zuckerberg bejelentése alapján mostantól a hírfolyam tetején egy járványügyi információs központot kap helyet, amelyen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) által megerősített információkat lehet majd olvasni.

Ennek köszönhetően egy pontra összpontosul a tájékoztatás, és remélhetőleg az álhírek terjedése is megszűnik, vagy legalábbis lelassul. A központ folyamatosan frissülni fog, és kifejezetten erre fókuszáló követést is be lehet állítani.

A funkció várhatóan még a mai nap elindult a súlyosan érintett országokban, például az Egyesült Államok, Nagy-Britannia,Franciaország és Spanyolország, de várhatóan Magyarországon is bekapcsolják a következő napokban.

Hirdetés

Ha valaki ilyen témában keres a Facebookon vagy az Instagramon, továbbra is hivatalos, WHO-s linkekre és tartalmakat fog először feldobni számára az alkalmazás.

Forrás: Index

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!