VIDEÓ -Az olaszoknál már elkezdődött a fosztogatás

Hirdetés

Az olaszországi koronavírus-válság nem csak a kórházakban érződik.

Miután az ország gyakorlatilag le van zárva, a krízis egyre erősebb azokban a régiókban, ahol gyakori jelenség a be nem jelentett munkavállalás. Ezeknek az otthonmaradásra kényszerült dolgozóknak nincs semmi védelem biztosítva.

Több dél-olaszországi város polgármestere is attól tart, hogy fosztogatás vagy más erőszakos cselekmények kezdődhetnek, és ez még szélesebb társadalmi nyugtalansághoz vezethetne.

– Munkanélküliek millióival is számolhatunk, mivel a szervezett bűnözés fizetőképessége nem mondanám, hogy megegyezik az államéval, és gyorsabban is tudnak fizetni. Az államnak még el kell küldenie nekünk a “foglalkoztatási kompenzációt”. A szervezett bűnözésnek három óra is elég – fogalmazott Nápoly polgármestere, Luigi De Magistris.

Intő példa, hogy felfegyverzett rendőrök kezdték őrizni a szicíliai szupermarketek bejáratát, miután fosztogatni kezdtek olyan emberek, akik már nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Más településeken sajtóhírek szerint a kisebb boltok tulajdonosait arra kényszerítették, hogy ingyen adjanak élelmiszert. A déli részen lévő hátrányos helyzetű térségekben emberek milliói élnek a fekete piacról.

Hirdetés

Forrás: elemi.hu

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!