Az Európai Bizottság megerősítette, nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen

Hirdetés

A koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal – közölte a döntést Varga Judit, igazságügyi miniszter.

Hivatalosan is megerősítette Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és az átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben, hogy

nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott döntések miatt, mivel a magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit szerint sokáig lehetne sorolni azokat, akik mindenféle “valós érv és jogi elemzés nélkül” vádolták Magyarországot hosszú heteken át egy világjárvány kellős közepén, és kiáltottak diktatúrát a koronavírus-törvény elfogadásával kapcsolatban.

Most, hogy a bizottság megerősítette mindezen vádak alaptalanságát, a támadások az eddigieknél is “hiteltelenebbé és átlátszóbbá” váltak, ettől függetlenül viszont nagyon sok kárt okoznak és sok hasznos energiát kötnek le, amikor “mindenkire szükség lenne a gáton” – írta.

Hirdetés

Varga Judit úgy fogalmazott: “az ellenzéki áskálódások és vádaskodások ellenére sem feledhetjük, hogy a mostani nehéz időkben nincs más út, csak az összefogás.”

A kormány továbbra is mindent megtesz a magyarok életének és egészségének védelméért, valamint azon dolgozik, hogy a gazdaságot mielőbb újraindítsa, és lehetővé tegye a fokozatos visszatérést a normál hétköznapokhoz – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!