Egy 53 éves mentős is a román “egészség”ügy áldozata – tudta, mi várja a kórházban, ezért inkább otthon halt meg

Hirdetés

Már Romániában is van egészségügyi alkalmazott a tüdőgyulladást okozó új koronavírus halálos áldozatai között: az egészségügyi tárca keddi közleménye szerint egy mentősről van szó – írja a Főtér.ro.
Az 53 éves férfi a suceavai mentőszolgálatnál dolgozott. A város kórháza a járvány legfőbb romániai gócpontjává vált, olyannyira, hogy az egész megyeszékhelyet karantén alá helyezték miatta.

A férfi még március 24-én mutatta a koronavírusos fertőzés tüneteit, és március 30-án kapta meg a pozitív teszteredményt. Ezt követően úgy döntött: nem hajlandó vállalni a kórházi kezelést, ezért otthonában próbált gyógyulni. Az áldozat egyedül élt, a mentőket a lánya értesítette, miután édesapja rosszul lett.

A suceavai mentőszolgálat szakszervezetének vezetője elmondta: az áldozat nem mert bevonulni a kórházba, mivel ott katasztrofális állapotok uralkodnak.

A megyei mentőszolgálat alkalmazottai között 50 igazolt fertőzött van, 15-en pedig elkülönítésben várják sorsukat. A súlyos állapotú mentősök közül néhányat kórházban ápolnak, de többen inkább otthon próbálnak kilábalni a kórból a kórházban uralkodó állapotok miatt.

A fertőzés egyik oka a védőfelszerelés silány minősége lehet. A hivatalos adatok szerint eddig 699 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.

Hirdetés

Forrás: kuruc

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!