Két migráns a koronavírussal ijesztgették az embereket Svédországban

Hirdetés

A napokban két migrációs hátterű fiatal fiú egy olyan videót töltött az Alpha & Ali nevű Youtube-csatornájára, amin az látható, ahogy Stockholm utcáit járva eljátsszák, hogy koronavírus-fertőzöttek és mindenkire rátüsszentenek, aki szembe jön velük – írja a Svéd sajtóra hivatkozva az amerikai Breitbart.

Az undorító videó több mint 10 ezer megtekintésig jutott a legnagyobb videómegosztó portálon, majd a március 30-án szőrén-szálán nyoma veszett, sőt a migránsfiúk csatornája is elérhetetlenné vált. Vélhetően a YouTube moderátorai kapcsolták le az oldalt, és törölték onnan a tartalmakat. Egy jobboldali svéd újságíró, Simon Kristoffersson azonban még idejében lementette felvételt, amit nyilvánosságra is hozott a Twitter-oldalán.

Kristoffersson még a fiúk nevét (Ali Qasem és Hussein Matar) is nyilvánosságra hozta a blogján, ahol azt írta, hogy a videósok stockholmi kórházak környékén tüsszentettek és köhögtek le viccből embereket. A videó alatt pedig olyan hozzászólások voltak olvashatóak arab nyelven, melyek egytől egyig dicsérték a srácokat, és folytatásra buzdították őket.

Svédországban, ahol már 4335 koronavírusos beteget, és 180 halottat regisztráltak az egészségügyi hatóságok, széles körű felháborodást váltott ki a videó. Tehát nem elképzelhetetlen, hogy Ali és Hussein magától függesztette fel a csatornájukat, mert annyi fenyegető üzenetet kaptak.

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!