Megvan: Itt a bejelentés az új kijárási szabályokról!

Hirdetés

A szerdai kormányülésen döntött a kormány a kijárási korlátozások enyhítéséről.

Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában számolt be a döntésekről.

“Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő kezelés nélkül maradna” – vezette fel Orbán Viktor miniszterelnök a döntéseket. Mára sikerült ugyanis felkészíteni az egészségügyet a legrosszabb forgatókörnyvre.

A vírus elleni védekezés új szakaszba lépett, ezért megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni a kormányfő szerint. Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. A fertőzések leginkább a fővárosban és a környéki területeken koncentrálódnak.

Ezért az itt élők védelmében, Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak – jelentette be Orbán Viktor.

Hirdetés
  • Vidéken a kijárási korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek majd.
  • Az üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, éttermek, kávézók teraszai és szabadtéri helyiségei megnyithatnak.
  • A szabadtéri strandok látogathatók lesznek, a 1,5 méteres védőtávolság betartása és a maszk viselése, az arc eltakarása az üzletekben kötelező lesz.
  • Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják.

A többi részletszabályt holnap ismertetik majd. A kormány folyamatosan egyeztet a járványügyi szakemberekkel és kéthetente fogják felülvizsgálni az intézkedéseket.

Péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk – zárta bejelentését Orbán Viktor.

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Hirdetés

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, April 29, 2020

 

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!