Minden korlátozás hiába: Ukrajnában egyre rosszabb a helyzet

Hirdetés

Ukrajnában hétfőről keddre az igazolt fertőzöttek száma 270 új esettel 3372-re, a betegségben elhunytak száma öt újabb halálos áldozattal 98-ra nőtt – közölte az egészségügyi minisztérium.

A betegségből eddig 119-en gyógyultak fel.

A kijevi városvezetés úgy tájékoztatta az Ukrajinszka Pravda hírportált, hogy eddig három ortodox szerzetes halt bele a betegségbe a fővárosban, ketten a Pecserszka Lavrában, egy pedig a Pocsajivi Lavrában.Mindkét kolostor- és templomkomplexum az egyházegyesítés után továbbra is a Moszkvához hű ukrán ortodox egyházi „szárnyhoz” tartozik. A Pecserszka Lavrát hétfőn karantén alá vonták, miután lakói közül már több mint 90-nél igazolták a koronavírus-fertőzést, köztük vezetőjüknél, Pavlo metropolitánál, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter-helyettes, országos tisztifőorvos az ICTV televízió műsorában közölte, hogy ismét be akarja záratni a piacokat, amelyeknek a karantén alatti működését március 31-én engedélyezték. Mint mondta, akkor azért döntött a kormányzat a piacok újranyitása mellett, hogy legyen az embereknek lehetőségük a szupermarketeknél olcsóbban élelmiszereket vásárolni.

Sokan visszaéltek azonban a lehetőséggel, és tömegesen sértették meg a karanténszabályokat a piacokon – szögezte le.

Hirdetés

Közben a Rejting neves ukrán szociológiai csoport kedden közzétett, friss felméréséből kiderült, hogy az elmúlt két hétben 7-ről 15 százalékra nőtt azok aránya, akik túl szigorúnak tartják az Ukrajnában bevezetett karanténintézkedéseket. Emellett 28-ról 17 százalékra csökken azoknak az aránya, akik szerint enyhék a korlátozások. Az intézkedéseket a megkérdezettek 61 százaléka nevezte megfelelőeknek.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!