Rájuk nem vonatkoznak a szabályok: több mint félezer migráns csónakázott be Nagy-Britanniába

Hirdetés

Bár az európai országok lezárták határaikat, a migránsok úgy jönnek-mennek, mintha semmi sem történt volna.

A brit Belügyminisztérium által közzétett adatok szerint, amióta az Egyesült Királyságot lezárták, 481 illegális bevándorló kelt át a La Manche csatornán csónakok segítségével és ért partot a szigetországban. Egy héttel a lezárást megelőzően pedig 69 migráns jutott be az országba annak ellenére, hogy Franciaországban már érvényben volt a határzár.

Az adatok szerint a Calais-ban és Dunkirkben található migránstáborokban nagyjából 1500 bevándorló él, ráadásul ezeken a helyeken legalább 9 esetben találtak koronavírussal fertőzött embereket. A brit hatóságok mégsem tesztelik azokat, akik átjutnak a tengeren.

Lucy Moreton, a brit Bevándorlási Hivatal volt vezetője a The Times című lapnak azt mondta, hogy csak azokat tesztelik le, akik a koronavírusra jellemző tüneteket produkálják.

Az átkelést megkísérlők száma azonban minden bizonnyal magasabb, ugyanis a brit hatóságok nem veszik figyelembe azokat a migránsokat, akiket a francia határon fordítanak vissza vagy fognak el.

Hirdetés

Ráadásul Nagy-Britannia a kitoloncolásokban sem jeleskedik, 2019-ben a partot érő illegális migránsok mindössze 15 százalékát küldték vissza.

Forrás: 888

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!