Rossz hír jött a magyar enyhítés előtt

Hirdetés

A németek bő egy hete kezdték el a korlátozások feloldását. A Robert Koch Intézet szerint ennek már látszanak a következményei.

Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása alapján április 20-tól megnyithattak a 800 négyzetméternél kisebb értékesítési alapterületű üzletek. Így újranyitottak például a bevásárlóutcák is, igaz, az első héten nem volt túlságosan nagy forgalom, a jelek szerint az emberek óvatosak.

A koronavirus.gov.hu most arról ír, hogy ennek ellenére megállt az új típusú koronavírus visszaszorulása.

A Robert Koch Intézet számításai szerint a reprodukciós ráta 0,9-ről 1,0-re emelkedett, azaz minden fertőzött továbbadja a vírust még egy embernek.

Keddig a németeknél 156.337 ember szervezetében mutatták ki a vírust, a gyógyultak száma 2900-zal egy nap alatt 117.400-ra nőtt, a haláleseteké pedig 163 újabb áldozattal 5913-re.

Hirdetés

A magyar kormány szerdán tárgyalt a korlátozások enyhítéséről, a konkrét intézkedésekről várhatóan a csütörtök délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón számolnak be.

Orbán Viktor azonban már szerda este bejelentette, hogy míg Budapesten és környékén életben marad a kijárási korlátozás, addig vidéken már lazítások jönnek.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!