Tusk a koronavírushoz hasonlította Orbánt

Hirdetés

A néppárti elnök, Donald Tusk alig burkoltan a koronavírushoz hasonlította Orbán Viktort, Donald Trumpot és Jaroslaw Kaczyński lengyel politikust – írja az Euronews.

Tusk egy lengyel néppárti politikussal, Radoslav Sikorskival közösen készített videót a néppárt lengyel oldala számára a járványhelyzetről.

A videó negyvenedik percében Tusk a következőket mondja:

“képes-e az unió túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás. Az EU felépítése nagyon nehéz volt. A megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet. Ha brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl”

 

Hirdetés

Néppárti forrásból az Euronews úgy tudja, Orbán is keményen támadja Tuskot. Több néppárti tagpártnak levelet küldött nemrég, amiben a pártcsalád lengyel vezetőjét bírálja. “Úgy tűnik, Budapestnek van egy rendezetlen számlája a néppárti elnökkel” – fogalmazott az ügyről a lap forrása.

Forrás: atv.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!