Újabb katasztrófa sújtotta Olaszországot

Hirdetés

Észak-Olaszországban leomlott egy közúti híd, amelyen normális esetben óriási forgalom halad keresztül. A koronavírus-járvány miatt azonban a katasztrófa idején majdnem teljesen üres volt.

Egy normális körülmények között rendkívül forgalmas híd annak rendje és módja szerint leszakadt Észak-Olaszországban – jelentette a Reuters.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásoknak köszönhetően csak két autó volt a hídon, amelyek vezetői megúszták kisebb sérülésekkel a katasztrófát. A 260 méter hosszú híd Aulla városka közelében van, nagyjából félúton Genova és Firenze között.

A tűzoltók még mindig a helyszínen vannak a két sérültet kórházba szállították. A híd felügyeletét korábban a tartományi hatóságok látták el, ám később átadták az ANAS-nak, az állami vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato leányvállalatának. A kormány részletes jelentésre kötelezte az ANAS-t az ügyben. Nem is olyan régen, 2018 augusztusában 43 ember vesztette életét, amikor Genova mellett leomlott egy viadukt, amelyet az Atlantia infrastruktúra-üzemeletető cég menedzselt.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!