Eltemették Szilágyi Istvánt- szívszorító fotók

Hirdetés

Az ország Lópici Gáspárját felesége, kollégái és tisztelői kísérték az utolsó útjára, unokája levelét is felolvasták a ravatalnál.

Péntek délelőtt nagyjából ötvenen kísérték utolsó útjára Szilágyi Istvánt. A május 3-án meggyilkolt színművésztől megtörten búcsúzott özvegye, Jolika néni, akivel fél évszázadon át éltek együtt.

Az özvegy Baricz Dezsővel, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársával érkezett a temetésre vadonatúj ruhában, rendezett hajjal. A könnyeivel küzdve, maga elé meredve ülte végig imádott férje temetését, aminek elején a 100 Tagú Cigányzenekar zenészei játszottak, majd a református lelkész megtartotta a szertartást.

Fotó: Ripost

Hirdetés

Beszédet mondott a színész szülővárosának, Gyomaendrődnek a polgármestere, valamint Szilágyi egykori munkaadója, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. Memoárjukban nem csak Szilágyi kiváló színészi munkáját, szakmai alázatát, de emberi nagyságát is méltatták.

Fotó: Ripost

Forgács Péter a szertartás során nem csak a saját beszédét mondta el, de Szilágyi István unokájának gondolatait is tolmácsolta. A tizenhét éves Nándor Brüsszelben él az édesanyjával, a koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza a nagyapja temetésére. Ezért egy levelet írt, a szívszorító sorokat pedig Szilágyi István egykori munkaadója olvasta fel.

„Nagypapa! Nem tudom, emlékszel-e arra, amikor megtanítottál biciklizni. Kivittél a térre, és azt mondtad próbáljak menni körbe-körbe. Az elején nagyon nehezen ment, folyton elestem, ezért nem is akartam megtanulni. De te azt mondtad, ne adjam fel, menjek tovább, mert másként nem fogok megtanulni. Minden nap kicsivel jobb lett, egészen addig, míg végül valóban megtanultam kerékpározni. Hálás vagyok, hogy biztattál. Bár már nem vagy velünk, de a szívemben örökké élni fogsz, és mindig követni fogom azt, amit tanítottál nekem. Mindig szeretni foglak!” – zárta gondolatait a tizenhét éves kamasz, akit rajongásig szeretett a színész.

Hirdetés

A sírhoz vezető úton többen is támogatták az özvegyet, aki könnyek között nézte végig, ahogy a földbe eresztik a férje urnáját. Mindeközben a család ismerőse, Szabó Ádám harmonikázott.

Forrás/ Fotó: Ripost

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!