Felébredtek Kínában: betiltják a kutyahús fogyasztást

Hirdetés

Betiltják Kínában a kutyahús fogyasztását, miután elfogadták azt az irányelvet, miszerint a kutyákat haszonállatok helyett immáron társállatokként sorolják be. A kínai Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a kutyákkal kapcsolatos hagyományos szokások megváltoztatására szólította fel a lakosságot, hangsúlyozva, hogy ők társ-, mentő- és szolgálati állatok.– írja a dailymail.

Kína mindezt alig egy hónappal a Yulin-i kutyahús-fesztivál előtt lépte meg, ahol kutyák ezreit bántalmazzák kegyetlenül, hogy aztán megegyék őket.

Megkeresésünkre a hazai állatvédelmet támogató, országgyűlési képviselőt dr. Fülöp Eriket is megkérdeztük az üggyel kapcsolatban:

Magyarországon egyedüli politikusként hívtam fel a figyelmet arra, hogy haladéktalanul be kell tiltani a nedves piacokat, a vadállatok kereskedelmét, valamint a kutya- és macskahús fogyasztását Ázsiában. Az Országgyűlésben elmondott felszólalásomban a kormányt szólítottam fel, hogy nemzetközi kapcsolataik révén gyakoroljanak nyomást Kínára és egy nemzetközi egyezmény szüntesse be a vadállatok mellett, a kutya és a macskahús fogyasztását.

 

Hirdetés

Nemrég döntés született a nedves piacok bezárásáról, a mostani irányelv elfogadása pedig újabb lépés a hagyománynak álcázott brutalitás felszámolására. Bízom abban, hogy Kína után a többi ázsiai ország is hasonlóan cselekszik majd.

Forrás: dailymail.co.uk/elemi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!