Közel az olaszok kilépése az EU-ból – itt a friss felmérés

Hirdetés

V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be róla, hogy a Termometro Politico által készített felmérés szerint az EU komoly presztízsveszteséget szenvedett, amikor közömbösen nézte az olasz járványhelyzet kibontakozását.

A friss felmérés szerint az olaszok 40 százaléka úgy gondolja, hogy szeretné elhagyni az uniót és az eurozónát is, 6,1 százalék szerint elég csak az uniót, 7,3 százalék szerint pedig elég csak az eurozónát elhagyni, míg 41,7 százalék szeretné megtartani tagságát mindkettőben. A maradék 4,9 százalék nem válaszolt a kérdésre.

La Repubblica által készíttetett korábbi közvéleménykutatás azonban még nagyobb arányú bizalmatlanságot tükröz.

Abban a megkérdezettek mintegy 70 százaléka nem bízik az Európai Unióban. Ebből 49 százalék kissé, míg 21 százalék egyáltalán nem érez bizalmat a térség iránt.

Financial Times április eleji cikkében fel is teszi a kérdést, hogy vajon „Európa elveszíti-e Olaszországot?” A megszólaltatott korábbi olasz miniszter, jelenlegi EP-képviselő Carlo Calenda úgy fogalmazott, hogy ez több komoly kérdést vet fel, hiszen pártja a leguniópártibbak közé tartozik, ám ennek ellenére számos képviselőtársa csalódott az EU hozzáállásában. A politikus szerint képviselőtársai közül volt, aki úgy fogalmazott, hogy „Miért maradnánk az EU-ban? Hasztalan.”

Hirdetés

Forrás: 888

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!