Lángokban áll Amerika – már országos tüntetések vannak

Hirdetés

Tovább folytatódnak a zavargások Minneapolisban, ahol egy fekete férfi meghalt, miután egy brutális rendőr igazoltatás közben a nyakára térdelt és megfojtotta. Az emiatt indult tüntetések gyújtogatásba és fosztogatásba torkolltak.

A 46 éves George Floyd nevű fekete férfit a rendőrök azután teperték le, hogy először ellenállt a letartóztatásnak. Az egyik intézkedő rendőr ezután Floyd nyakára térdelt, és annak ellenére sem mozdult onnan, hogy a férfi többször könyörgött neki, hogy nem kap levegőt. Végül a rendőrőrsről hívták a mentőket, de az áldozat a kórházba vezető úton életét vesztette.

A tüntetések hatására más amerikai városokban is megmozdulások kezdődtek. A demonstrálók üzleteket rongáltak meg és raboltak ki, legalább 30 helyen gyújtottak tüzeket városszerte. A nap folyamán lángokban álltak lakóházak és építkezések is a városban. A rendőrség könnygázgránátokkal és vízágyúkkal próbál gátat vetni az erőszaknak, csütörtök hajnaltól pedig kivezényelték a Nemzeti Gárda tagjait is.

“Széleskörű és részletes vizsgálatot indítunk a május 25-ei eseményekkel és a rendőrök tetteivel kapcsolatban. Minneapolis, a nemzet és az egész világ egy rendkívül felkavaró haláleset szemtanúja lett.” – mondta a minnesota kerületi ügyésze, aki kifejtette, hogy hivatala a Szövetségi Nyomozóirodával és az Egyesült Államok főügyészével együttműködve tárják fel, hogy történt-e törvényszegés illetve polgári jogok megsértése – adta hírül az atv.hu.

 

Hirdetés

 

 

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!