Meghalt az a vasúti alkalmazott, akit leköpött egy fertőzött férfi

Hirdetés

Az eset Londonban történt a Victoria pályaudvaron, március 22-én. Egy fertőzött férfi minden további nélkül leköpött két vasúti alkalmazottat.

Egy vasúti jegyárusító alkalmazott halt meg Londonban, koronavírus fertőzés következtében, miután még márciusban a pályaudvaron egy másik munkatársával együtt leköpte őket egy fertőzött férfi.

A 47 éves Belly Mujinga nagyon hamar belázasodott, köhögni kezdett és légzési nehézségekkel küzdött, miután egyik munkatársával együtt egy furcsa és előzmények nélküli inzultus áldozata lett.

Napokkal ezután mindketten a koronavírus fertőzés jellegzetes tüneteit mutatták. Ezután a Brit Közlekedési Rendőrség elfogatási parancsot adott ki a két vasúti alkalmazottat megfertőző, őket leköpő férfi ellen, akit azonban mindmáig nem találtak meg.

Az áldozat, Belly Mujinga férje Lusamba Gode Katalay így idézte fel a történteket.

Hirdetés

„A férfi a pályaudvaron odalépett a feleségemhez és a kolléganőjéhez. Azt kérdezte, hogy mit keresnek a Victoria pályaudvaron. Miután megmondták neki, hogy itt dolgoznak és szolgálatban vannak, szó nélkül leköpte őket.”

Az eset még március 22-én délután történt. Az asszony kevesebb, mint 2 hét alatt annyira rossz állapotban került kórházba, hogy azonnal lélegeztető gépre kellett tenni.

Ezután viszont 3 nappal váratlanul elhunyt.

A brit miniszterelnök szóvivője külön megemlékezett a tragédiáról és elfogadhatatlannak, tűrhetetlennek nevezte a történteket.

Hirdetés

A férj, felidézve a fájdalmas tragédiát elmondta a brit médiában, hogy már csak egy videochat keretében tudott néhány szót váltani a feleségével, aki gyakorlatilag már nem volt képes beszélni.

„Abban reménykedtem a 11 éves lányunkkal együtt, hogy talán végigalussza az éjszakát, de aztán reggel az orvos hívott bennünket, hogy meghalt.”

A vasutasok szakszervezete Nagy-Britanniában külön közleményt adott ki a tragédiával kapcsolatban, azt sürgetve, hogy a frontvonalban dolgozó, az utasokkal közvetlenül érintkező vasúti alkalmazottak kapjanak ugyanolyan védőfelszerelést, mint a kórházi dolgozók.

A legutóbbi statisztikák szerint csak Londonban 42 vasúti alkalmazott halt meg eddig koronavírus fertőzés következtében.

Forrás: Ripost

Hirdetés
Hirdetés

A nyitókép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!