Orbán Viktor: A baloldalt leszámítva mindenki összefogott Magyarországon

Hirdetés

A baloldalt leszámítva mindenki összefogott Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

Hozzátette, ők belekötött mindenkibe, és most szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, jól állunk a járvány kezelésével, ezért lehet visszavonni a rendkívüli jogrendről szóló szabályt. „Nálunk jobb helyzetben lévő országokat is messze felülmúltunk a védekezésben. Azonban sajnos a járványban majdnem 500 ember meghalt, és nehéz helyzetben vannak a családok emiatt” – mondta a kormányfő.

Elmondta, hogy a járvány kezelésében történelmi érdemei vannak Kásler Miklósnak. A miniszter már akkor összehívta a járványügyi szakembereket, amikor az unió még arról beszélt, hogy nincsen semmi baj. Éppen ezért sikerült elkerülni a tömeges fertőzési szakaszt – tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, hogy számára a rendkívüli jogrend azért volt nagy segítség, mert nem kellett egy rendelettel a parlament elé mennie, és nem kellett huzakodnia a baloldali ellenzékkel.

Hirdetés

Bejelentette, a készültség marad, és az operatív törzs továbbra is naponta fog ülésezni.

A miniszterelnök a normális mederbe való visszatérés kapcsán elmondta, hogy Ausztriát követi a magyar vidék és ezt követően Budapest. Ennek jegyében nyílnak meg a bölcsődék, óvodák és részben az iskolák is, de marad a digitális oktatás.

A polgármestereket illetően úgy fogalmazott: akik a baloldali pártok utasításait követték, azok rosszul teljesítettek, akik pedig aszerint döntöttek, hogy nem pártpolitikát folytatnak, azok jól teljesítettek.

Orbán Viktor a tranzitzónák megszüntetéséről azt mondta, van egy vita Magyarország és a brüsszeli bürokraták között. A baloldal és a brüsszeli bürokraták szerint ugyanis nem mi döntünk arról, hogy kivel éljünk együtt, de a magyarok többsége ezzel nem ért egyet – fogalmazott. Hozzátette, hogy egész Európa biztonságára veszélyes ez a döntés.

Azt mondta, 130 ezer ember van most a balkáni útvonalon, akik be akarnak jutni az unióba.

Hirdetés

„Mi készen állunk, hogy a szomszédaink határait megvédjük, ha erre kérés érkezik” – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az uniós döntéshozatali pozícióban lévők nagy részéről sorra derül ki, hogy Soros Györgyhöz köthetőek. „A lényeg, hogy migránsválságot okozzanak, ha az létrejön, akkor bajba kerülnek az európai országok és pénzre van szükségük, azt pedig Soros tud kamatra adni” – magyarázta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ismét kijelentette, hogy legalább annyi munkahelyet kell teremteni, amennyit a vírus elpusztít. Elárulta, hogy több mint egymillió olyan dolgozó van, akinek a munkahelye megtartásában sikerült segíteni.

A miniszterelnök közölte, hogy csütörtökig már 101 ezer ember igényelte az álláskeresési járadékot, és 75 ezer ember van már több mint három hónapja állás nélkül. Összesen 173 ezer olyan magyar ember van, aki dolgozni akar, és a kormányhoz fordult.

Ennek kapcsán hozzátette, hogy 200 ezerre nőtt a közmunkás keret, és 3 ezer toborzott katona számára is van hely.

Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor bízik benne, hogy a gazdaságvédelmi terv működni fog. „Most nem csak bízom, hanem látom is, hogyan fog ez működni. Aránylag világos képem van arról, hogy mi fog történni. Kézben vannak a dolgok, jó döntéseket hoztunk” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy ez a statisztikákban még nem fog látszódni, szerinte nagyon rossz áprilisi és májusi adatok fognak kijönni.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyar tőketulajdonosok is tettre készek. „Azzal, hogy már több mint 100 milliárdot adtunk a beruházásokra, azt jelentheti, hogy sokkal hamarabb találunk vissza a korábbi növekedési szintre.A következő hónapokban minden energiánkat a gazdasági újraindítására fordítjuk, most meglehetősen optimista vagyok” – zárta szavait a kormányfő.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!