Összeesküdtek az ügyészek Salvini ellen – több irányból támadják

Hirdetés

Aggodalommal tölti el az olasz bevándorlásellenes Liga elnökét, Matteo Salvinit a La Veritá napilap által közreadott hír az ügyészek „összeesküvéséről”. Kiszivárgott felvételek alapján arról beszéltek, hogy „Salvininek igaza van, ennek ellenére meg kell támadni őt.”

Októberben esedékes a Gregoretti-ügy tárgyalása, Salvini ezért Sergio Mattarella köztársasági elnökhöz fordul, hogy ő garantálja a cataniai bíróság igazságos ítélethozatalát, amely minden állampolgárt megillet. A cataniai bíróság a Gregoretti civil hajó fedélzetén tartott 131 migráns személyi szabadságának korlátozása, illetve hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával indított eljárást Salvinivel szemben. Az akkori belügyminiszter tavaly nyáron több, migránsokat szállító hajótól is megtagadta a kikötést a bevándorlási törvény értelmében, ezért az illetékes ügyészségek eljárást indítottak.

A baloldali kormány ellen nemcsak az olasz vállalkozók, hanem az illegális bevándorlók is tüntetéseket tartanak a koronavírus-járvány kezelése és az újraindulás miatt. A migránsok elégedetlenek a Teresa Bellanova agrárminiszter-féle letelepítési csomaggal. A májusi dekrétum az Olaszországban élő hatszázezer illegális bevándorló jogi státusát rendezné, a feketemunka visszaszorításának és a mezőgazdasági munkások szükségességének kifogásával. A bevándorlók azonban igazságtalannak ítélik meg a legalizálás feltételeit, mivel bürokratikus okokra hivatkozva sokan kizárva érzik magukat. A bevándorlók tüntetéséhez a Salvini-ellenes „hering mozgalom” is csatlakozott.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!