Ez is Fletó miatt van: A Jobbikból Ballik lett

Hirdetés

A Jobbikból Ballik lett – mondta nemrég frappánsan Orbán Viktor, utalva arra, hogy az egykori jobboldali párt manapság összeállt Gyurcsánnyal.

Nemrég hárman is távoztak a pártból, ahol már követhetetlen a káosz. Deák Dániel politológus a Lokálnak elmondta, hogy Jakab Péter pártelnök már nem is leplezi ezt a Gyurcsánnyal való szövetséget.

Egyre mélyebbre süllyed a Jobbik. A széthúzás, ami egyre inkább jellemzi a pártot, a napokban újra felerősödött, nemrég három képviselő is távozott.

– Jakab Péter pártelnökségének mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot – fakadt ki egyikük, a korábbi pártelnök, Sneider Tamás. Hozzátette: „A véleményterror és a megfélemlítés a párton belüli eszköztár része lett”.

Sneider mellett, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea sem képes asszisztálni ehhez az ideológiához, amit a mostani pártelnök, Jakab Péter és csapata követ.

Hirdetés

– Az ellenzéki pártok közül a legnagyobb bajban a Jobbik van, hiszen annak következtében, hogy a párt teljesen feladta az önállóságát, és mára nyíltan egy baloldali párttá vált, a 2018-as választás óta a szavazótáborának több mint felét elveszítette – elemezte a helyzetet a Lokálnak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. – Jakab Péter leplezetlenül szövetkezik Gyurcsány Ferenccel, ami miatt a korábbi kilépési hullámokat újabbak követik. Tovább ront a helyzeten a pártelnök konfliktusos személye is, melynek hatására még olyanokat is elidegenít magától, akik egyébként egyetértenek a párt balra tolódásával. A forradalom felfalja tehát a saját gyermekeit, már annak a Sneider Tamásnak sem volt maradása, aki elnökként még pár hónapja szintén kizáratott embereket a pártból – mondta a szakértő.

Jakab Péter egyébként leginkább botrányos parlamenti felszólalásaival hívja fel magára a figyelmet. –  A pártelnök ámokfutása is jól példázza, hogy sosem kedvező, ha egy pártot egy botránypolitikus vezet, hiszen ő nem képes stratégiákban és konszenzusteremtésben gondolkodni, csupán az indulatok vezérlik, ami a legtöbb esetben romboláshoz vezet – mondta a politológus.

Nincs tehát összetartás a párton belül, ami a Jobbik gyengülését jelenti. A tagok távozásával 17 fősre szűkült a 2018-as választás után 26 taggal megalakult Jobbik-frakció.

Forrás: lokál

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!