KariGeri hadat üzent az autósoknak

Hirdetés

Jön a parkolási díjemelés! Dugók a körúton, anyázó autósok és üres biciklisávok – eddig ezt hozta Karácsony Gergely főpolgármester hadjárata az autósok ellen.

Most a parkolódíjak emelése következik: a Fővárosi Közgyűlés Karácsony Gergely kezdeményezésére módosította a parkolási rendeletet.

Megszavazták pénteken, hogy négy kerületben dráguljon a parkolás. De előkészítették a további korlátlan díjemelést is!

„Olyan progresszív várakozási díjat szükséges bevezetni … ami a 15 perces díjmentes várakozás bevezetése mellett a hosszabb távú várakozás díját idősávok szerint érdemben növeli” – így szól a Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztés, melyet tegnap tárgyalt a Fővárosi Közgyűlés. Ezzel megteremtették a korlátlan díjemelés lehet.

Négy kerületben előrébb hozták a díjemelést őszről augusztus 1-re – vagyis egy hónapra rá, hogy július 1-jén megszűnik a koronavírus miatt ingyenes parkolás, máris drágulnak a díjak. A II., XII., XIII., és a XIV. kerület egyes zónáiban eggyel drágábbra ugranak a díjtételek. Zuglóban, a XII. és a XIII. kerületekben pedig bővül a fizetős zóna.

Hirdetés

A 7. kerületben már pénteken felemelték a parkolási díjat és bővítik a parkolási időt

Niedermüller Péter DK-s 7. kerületi polgármester nemrég arról beszélt, hogy az óránkénti parkolási díjak maximális összege a BKV-jegyárak 2-2,5-szerese legyen, azaz kb. 700- 800 forint. Ma már megteszi efelé az első lépést: drágít is valamennyit a saját kerületében, ahol a parkolási időt is bővítené, így már reggel 8 órától este 8 óráig fizetni kellene több utcában, valamint szeretné ha a bulinegyed a 2. díjtételű területekből a drágább 1. díjtételű területek közé kerülne. Erről éppen ma dönt a kerületi közgyűlés.

A főpolgármester eltökélt célja, hogy „megszelídítse” Budapest forgalmát. Ennek első lépéseként lezártak egy sávot, és kerékpár-sávokat festettek fel a nagykörútra – de ennek „köszönhetően” szinte folyamatos a dugó, beáll az autós forgalom, miközben a kerékpársáv kong az ürességtől…

Hasonló ötlet volt a biciklisávok felfestése az üllői útra – állítólag hamarosan megszüntetik ezeket, mert nem váltak be – úgy, ahogy a „Karácsony-tankcsapdák”, vagyis a betontömbök sem, amiket a biciklisávok „védelmében” tettek le, de annyi balesetet okoztak, hogy el kellett vinni őket…

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke ennek kapcsán kiemelte: tisztában vannak vele, hogy az eddigi közlekedési helyzet megváltoztatása „érdeksérelemmel jár”…

 

Hirdetés

A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke, Kovács Kázmér egy interjúban határozottan kijelentette: szerinte arra megy ki a játék, hogy kiszorítsák az autósokat a városból.

A főváros vezetése úgy tűnik, efelé halad…

Forrás: Ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!