A lengyelek nagyon berágtak az EU-ra

Hirdetés

A lengyel szállítmányozók, akik a kelet-közép-európai országok uniós csatlakozása óta nagy súlyt szereztek az európai piacon, arra panaszkodnak, hogy nyugati versenytársaik ki akarják őket szorítani a piacról.

A koronavírus-járvány által kiváltott válság felerősítette a régi unió, Európa nyugati fele protekcionista működését, az élelmiszer ágazat után most a szállító cégek vannak soron – vette át a Business Insider Polsla a Dziennik Gazeta Prawna gazdasági lap elemzését. A nyilvános tőzsdei szállítási ajánlatokból kizárták az olyan országok vállalkozóit, mint Lengyelország.

A nyilvánosan is hozzáférhető tőzsdei szállítási ajánlatokról szóló hirdetésekben az szerepel, hogy keresnek szállítókat, de azok nem jöhetnek az új uniós államokból, főleg nem Lengyelországból. Mi több, a kelet-közép-európai régióból nem jöhetnek az általuk alkalmazott sofőrök sem – olvasható a lapban. Ma fuvart szerezni a régi uniós államok speditőr cégeitől, gyakorlatilag lehetetlen. A helyi vállalkozókat részesítik előnyben.

A lap emlékeztet arra, hogy amióta Lengyelország belépett az EU-ba, a lengyel szállítók kiharcolták maguknak a vezető szerepet a szállításban. A nemzetközi piac több mint 23 százalékát uralják az EU-ban. A lengyel szállítmányozók szakmai szervezete úgy véli, hogy az új fejlemények nyomán a vita a bíróságon végződik: a válság csak ürügy, hogy kilökjék a piacról a lengyeleket

Forrás: napi.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!