about us
Annyira elnyomták Gyurcsányt, hogy megtízszerezte a vagyonát – Mai Világ

Annyira elnyomták Gyurcsányt, hogy megtízszerezte a vagyonát

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, egykori szocialista miniszterelnök, évről évre több pénzt vehet ki az érdekeltségeibe tartozó cégekből. A bukott miniszterelnök sajátos meggazdagodásának körülményeiről rengeteg hír jelent meg az elmúlt másfél évtizedben – a V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása a baloldal vezérének vagyongyarapodásáról.

A hatvanadik évében járó Gyurcsány Ferenc 2004 és 2009 között volt Magyarország miniszterelnöke, az MSZP-SZDSZ-kormányt vezette. 2009 áprilisában konstruktív bizalmatlansági indítvány útján Bajnai Gordont választották helyette miniszterelnökké,miután példátlan válságba került az ország a baloldali kormány idején.Bár a pártelnöki tisztségéről lemondott, a 2010-es országgyűlési választáson az MSZP listáján bekerült a parlamentbe. 2011. október 22-én megalapította a Demokratikus Koalíció pártot, melyhez vele együtt tíz képviselő csatlakozott a parlamentben, akik kiléptek az MSZP frakciójából. Önálló képviselőcsoportot terveztek létrehozni, amit azonban a házszabály nem engedett, Gyurcsány Ferenc így a DK elnökeként és független országgyűlési képviselőként folytatta a politizálást.

A bukott miniszterelnök politikai tevékenysége az elmúlt években arra korlátozódott, hogy folyamatosan támadja a magyar kormányt és folyton diktatúráról beszél.

Gyurcsány Ferenc köztudottan vagyonos ember, és ahhoz képest, hogy irgalmatlan diktatúrát lát Magyarországon, az elmúlt tíz évben legalább megtízszerezte vagyonát.

Vagyonnyilatkozata szerint az összes jövedelme 2009-ben 103 millió forint volt.

Hirdetés

2011-ben bruttó 69,5 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül.

2012-ben bruttó 88 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül.

2013-ban bruttó 78,9 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül.

2014-ben bruttó 168,6 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül.

2015-ben bruttó 16 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül. Továbbá bruttó 58 millióval gazdagodott az Altus Portfólió Zrt.-n keresztül.

Hirdetés

2016-ban bruttó 1,1 milliárd forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Portfólió Zrt.-n keresztül.

2017-ben bruttó 227,9 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Portfólió Zrt.-n keresztül. Továbbá ebben a vagyonnyilatkozatban már feltűnik egy 605 millió forintos értékpapír-állomány is.

2018-ban bruttó 298 millió forintot keresett vállalkozásból kivont jövedelem címen az Altus Portfólió Zrt.-n keresztül. Továbbá értékpapír-állományának értéke meghaladta a 659 millió forintot.

2019-ben bruttó 238,3 millió forintot keresett vállalkozásból kivont jövedelem címen az Altus Portfólió Zrt.-n keresztül. Értékpapír-állományának értéke elérte a 734,7 millió forintot.

Az Altusnak egyébként brüsszeli érdekeltségei is voltak. A volt magyar miniszterelnök családi cége, az Altus Portfólió Kft. ugyanis egy konzorciumban 1,5 milliárd forint értékű megbízást nyert még 2015-ben arra, hogy az Európai Unióban a fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja.

Hirdetés
Hirdetés
Forrás: origo.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!