Fény derült Bálint gazda utolsó kívánságára

Hirdetés

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, 101. életévében elhunyt az ország kedvenc kertésze, Bálint György, azaz Bálint gazda, akinek konkrét elképzelése volt azzal kapcsolatban, hol szeretne örök békére lelni. Mindez a 2019-ben kiadott könyvének utolsó oldalairól derül ki, amelyeken arról számolt be, hogy mindig is nagyon szerette a hazáját és ragaszkodott is hozzá, épp emiatt nem akart külföldre költözni a második világháború idején.

A legkedvesebb emlékei pedig a Heves megyében található Gyöngyöshalmajhoz kötötték, ahol a gyerekkorát töltötte, így az utolsó kívánsága az volt, hogy a hamvait szülőhazájában szórják szét a szántóföldeken.

„Egész életemet a hűség jellemezte, hűség a hazához, a termőföldhöz. Ez a hűség irányította a gondolkodásomat, amikor mindent megtettem, hogy 1945-ben hazajussak, ez a hűség gátolta meg, hogy 1956-ban itt hagyjam ezt az országot, és ez a hűség késztet arra, hogy azt kívánjam, a hamvaim halmaji földben legyenek majd szétszórva” – írta a könyvben.

Arról is beszámolt, hogy ugyan feleségével, Antóniával nincsenek nézeteltéréseik, de a temetés kérdésében mégis akadnak. Antónia ugyanis úgy vélte, ha teljesíti férje utolsó akaratát, akkor ezáltal elveszi tőle azt a lehetőséget, hogy kijárjon a sírjához a temetőbe – írja a Ripost.

„Csak reménykedni tudok, hogy a múló idő minden dilemmát felold. Mert: »Változnak az idők, és változunk mi is velük«” – olvasható a könyv legutolsó soraiban, amiből az szűrhető el, hogy Bálint gazda remélte, felesége megbékél majd és teljesíteni fogja az utolsó akaratát. Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy ez valóban így lesz-e. 

Hirdetés

Ahogy a Blikk megírta, az özvegy jelenleg kéthetes hatósági házi karanténban, Bálint gazda temetéséről pedig még semmit lehet tudni. A lap megkereste Antóniát, azonban nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!