Meglepő kutatási eredmény: Mégsem lehetnek hatásosak a vakcinák?

Hirdetés

Egy friss kutatás szerint csak csak 2-3 hónapig védenek a megjelenő antitestek, nem lehetnek hatásosak a vakcinák sem.

Megannyi cég már többször ígérte a koronavírus elleni védőoltást, azonban most kiderült: a vakcina csak pár hónapig lehet hatásos.

A felépülő betegeknél ugyan kialakul egy védettség a fertőzéssel szemben, azonban néhány hónap alatt le is épül. A tudósok ezt egy olyan kutatással támasztják alá, amely során 65 fertőzöttet vizsgáltak meg 94 napon keresztül- írja hvg.hu a Guardian információi alapján

A kutatásban szereplő személyek 77 százaléka férfi, átlagéletkoruk pedig 55 év volt, egészen a vírus jellemző tünetei megjelenésétől kezdték figyelték őket.

Az eredmény szerint a szervezetükben kialakuló antitestek a fertőzés után 23 nappal voltak a legerősebben, azonban a személyek 60 százalékánál alakult csak ki erős védettség. 65 nap után pedig ez az erősség már csak az emberek 17 százalékánál mutatták ki.

Hirdetés

Az antitestek kialakulása a fertőzés súlyosságától is függhet,a kutatást vezető Katie Doores azt nyilatkozta: a kutatás következtében arra jutottak, hogy valószínűleg a vakcina beadása után is csak 2-3 hónapig tarthatna a koronavírus elleni védettség.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!