about us
Rendkívüli ülést tart a Parlament – Mai Világ

Rendkívüli ülést tart a Parlament

Hirdetés

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének napirendi javaslatáról küldött ki leveleket az Országgyűlés sajtóirodája.

Az ülésre hétfőn, augusztus 3-án kerül sor, ellenzéki kezdeményezésre. Az ülés tervezett napirendi pontjai között szerepel az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodás, vagyis a hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap.

“Összejöttek az aláírások a DK kezdeményezéséhez – Orbánnak rendkívüli ülésen kell válaszolnia arra, miért árulta el a magyarokat az EU-csúcson” – ezzel a címmel küldte szerkesztőségünknek közleményét a Demokratikus Koalíció.

Mint írják:

“Orbán Viktor azzal ment ki a brüsszeli EU-csúcsra, hogy előtte határozatot fogadtatott el a magyar parlamenttel arról, hogy milyen feltételekkel fogadhatja el az uniós mentőcsomagot. Azt mondta, arra kapott felhatalmazást az Országgyűléstől, hogy csak akkor bólintson rá az uniós mentőcsomagra, ha az EU megszünteti a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárásokat, és az uniós pénzeket a jövőben nem kötik jogállami garanciákhoz. Az EU-csúcson a parlamenti határozat feltételeiből egyik sem teljesült, Orbán mégis elfogadta az uniós mentőcsomagot. A magyar miniszterelnök nem csak vesztesként tért haza Brüsszelből, hanem árulóként is, hiszen szembement azzal, mint amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől. A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a parlament tartson rendkívüli ülést a miniszterelnök brüsszeli vereségéről és árulásáról. Mostanra összegyűlt az ehhez szükséges számú ellenzéki aláírás, így lesz rendkívüli parlamenti ülés az ügyben. Tudni akarjuk, hogy Orbán Viktor miért ment szembe azzal, amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől, hogy miért árulta el a magyar parlament határozatában foglaltakat, és hogy miért vágott jó képet a nem mindennapi, egyenesen megalázó vereséghez.”

Hirdetés

atv.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!