about us
Romlik a helyzet: Spanyolország újra bekeményít – Mai Világ

Romlik a helyzet: Spanyolország újra bekeményít

Hirdetés

Madridban mindenhol kötelezővé tették a maszkviselést és további intézkedéseket terveznek a járvány második hulláma miatt. Arcmaszk nélkül már csak egyetlen spanyol tartományban szabad az utcára menni – idézi az MTI hírét a hvg.hu.

A spanyol fővárost is magában foglaló madridi autonóm közösségben ugyancsak mindenhol, a nyilvános zárt és szabad helyeken egyaránt kötelezővé teszik a szájmaszk viselését – jelentette be a tartomány elnöke kedden. Most már az ország 17 tartománya közül csak a Kanári-szigeteken van érvényben rugalmasabb maszkviselési szabály. A Kanári-szigeteken szabadtéren egyelőre nem kötelező maszkot venni, ha tartható a biztonságosnak vélt, legkevesebb másfél méteres távolság másoktól.

Madridban függetlenül a csütörtökön életbe lépő kötelezettségtől már most is szinte mindenki maszkban jár az utcákon. A madridi kormány egészségügyi tárcájának becslése szerint a lakosság 98 százaléka hord maszkot nyilvános helyen.

A tartományi vezetés elővigyázatosságból további korlátozásokat is elrendelt: a vendéglátóhelyek hajnali fél kettőig lehetnek csak nyitva, és a gyülekezést tíz főben maximálta. Az elnök közölte továbbá: tervezik egyfajta immunitás-útlevél bevezetését ősztől azok számára, akik igazolják, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen. Ők mentességet kaphatnának, ha újabb korlátozások bevezetésére kerülne sor, például egy újabb járványhullám kialakulásakor.

A koronavírus-járvány tavasszal a spanyol fővárost érintette a legsúlyosabban a spanyol tartományok közül, most viszont nem tartozik azon területek közé, ahol komoly gócok alakultak ki. A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt egy napban 147 fertőzöttet regisztráltak a 6,6 millió lakosú autonóm közösségben.

Hirdetés

Az országban 24 óra alatt 905-tel emelkedett az azonosított fertőzöttek száma, amely összesen meghaladja a 280 ezret. A halálos áldozatok száma 28 436, az elmúlt egy hétben hatan hunytak el.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!