Borzalom a plázában – kisfiú lába szorult a mozgólépcsőbe

Hirdetés

Igazi rémálommá változott egy pillanat alatt a győri család vasárnapi vásárlása a bevásárlóközpontban, amikor a mozgólépcsőn lefelé beszorult a másfél éves kisfiuk lába. Az édesanya szerint az őrangyalok vigyáztak rájuk.

– Zsombi egyéves korától jár, stabilan megy már, ezért sem aggódtam, csak fogtam a kezét. Együtt léptünk a mozgólépcsőre, akkor hallottam a furcsa, susogós hangot. Láttam, hogy a kisfiam jobb lába a fekete sörténél van a szélén – elevenítette fel a történteket Zsuzsa, az édesanya. Fontosnak tartja, hogy más ne kerüljön hasonló helyzetbe – ezért is vállalta, hogy beszél a Blikknek az esetről.

– Próbáltam odébb tenni a lábát, de nem jött. Ordítottam, hogy valaki állítsa meg a lépcsőt, de ez nem sikerült ilyen hamar, lent pedig a szerkezet begyűrte a gyerek cipős lábfejét, majd megállt. Szinte sokkot kaptam, attól féltem, bedarálta Zsombi lábát. Kilazítottuk a cipő tépőzárját, így sikerült kihúzni a lábát. Láttam, hogy bár piros volt a lábfeje, de mivel egy számmal nagyobb a cipője, ráadásul ösztönösen hátrahúzta a lábát, nem lett baja – mondta az édesanya.

Zsuzsa nem szeretne hibáztatni senkit, de a bevásárlóközpont vezetőségét megkereste egy egyeztetésre, hogy mással ne fordulhasson elő hasonló eset.

– A jövőben biztosan magam elé állítom középre a gyermekemet, vagy a kezembe veszem. Minden szülőt arra biztatok: így tegyen.

Hirdetés

A bevásárlóközpont menedzsmentje lapunk kérdéseire egyelőre nem válaszolt.

– Sörtéket azért szerelnek a mozgólépcső oldalsó éléhez, hogy ne essenek be az alattuk lévő résbe az utasok által elejtett apróbb tárgyak – magyarázta Gulyás Attila metrós szakember, a BKV szakszervezeti vezetője.

– Így ez önmagában nem okoz problémát. Ha viszont valami hosszú, vékony dolog, egy hosszú szoknya vége vagy egy kibomlott cipőfűző beleakad a résbe vagy a mozgólépcső fésűjébe, az automata az elakadást érzékelve rendszerint leállítja a gépet. Baleset akkor történhet, ha az utas például elesik, ahogyan a kilencvenes években egy vak emberrel történt. Ő beletenyerelt a lépcső alján lévő fésűbe, és a sebészeten operálták le róla a berendezést.

Elkerülhető a baleset

A mozgólépcső veszélyes üzem, de elkerülheti a balesetet!

Hirdetés

– A gyereket vegye karba, vagy keresse meg a liftet, lépcsőt

– A kutyát kötelező a mozgólépcső elején és végén felemelni, de ha tutira megy, végig tartsa az ölében, vagy válasszon más útvonalat

– Mindig kapaszkodjon, és igyekezzen a lábakat távol tartani az oldalfaltól.

Forrás: Blikk

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!