Gyurcsány szerint Magyarországnak züllött kormánya van, ami végromlásba visz

Hirdetés

Az országgyűlés ötödik rendkívüli ülését tartotta tegnap, amelyen az ellenzék a kormánypártok vett részt. Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában züllöttnek nevezte a kormányt, keményen számon kérve rajta a Színművészeti Egyetem és az Index ügyét is.

Gyurcsány Ferenc azzal kezdte beszédét, hogy egy züllött kormány a legerkölcsösebb nemzetet is végromlásba tudja dönteni. Szerinte Magyarországnak züllött kormánya van – azt kéri az emberektől, hogy ezt ne engedjék.

Visszaemlékezett, hogy két héttel ezelőtt hunyt el Bogdán László, megjegyezte, hogy kevés nála tisztességesebb embert ismert, és kevésbé szégyellné magát a kormánypártok helyett, ha magyar kormány vagy parlament többsége tiszteletet adna az emlékének.

Bogdán László megmutatta, hogy van útja a sokszor leginkább megvetett emberek felemelésének – mondta Gyurcsány Ferenc.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem agóniáját látjuk – folytatta Gyurcsány felszólalását, ami szerinte ebek harmincadjára jut. Nincs pártos művészet, ha a művészet pártos, akkor az propaganda. “Ami itt történik, az tisztességtelenség, a magyar kulturális örökség súlyos megcsúfolása” – folytatta a DK elnöke. “Önök nem csak zülöttek, hanem züllesztik is, ami maguk körül van” – címezte a kormánypártnak nyilatkozatát Gyurcsány.

Hirdetés

A DK politikusa azt kéri, hogy mindenki, akinek köze van az egyetemhez, ne vállaljon szerepet ebben a tisztességtelen játékban.

Gyurcsány az Indexről is beszélt, megjegyezte, hogy a lap nem különösebben kedvelte a DK-t, maga Gyurcsány se kedvelte mindig, amit írtak róla, de szerinte ez a sajtó dolga. A Fidesz igyekszik üzleti ügynek beállítani, amibe nem szólnak bele, de szerinte a turizmus is üzleti ügy, mégis beleszólnak.

Forrás: ATV

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!