Kifújolta a himnusz alatt letérdelő focicsapatokat a közönség

Hirdetés

Ahogyan korábban az amerikai futballban már megszokottá vált, úgy térdeltek le az “európai futball” játékosai is az amerikai himnusz alatt.

A helyzet apropója azonban, hogy hosszú idő után most először játszhatott az FC Dallas és a Nashville SC csapata közönség előtt. A szurkolók pedig hangos fújolással jelezték, mit is gondolnak a himnuszukat nem tisztelő futballistákról.

Az eset rendkívül felháborította a játékosokat. A Dallas színesbőrű védője egyenesen “undorítónak” nevezte a fanok viselkedését.

“Fekete erő”, mutatja a Dallas milliókat kereső, “elnyomott” védője

Reggie Cannon, a Dallas védője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón indulatos kirohanást intézett a klub rajongói felé. Bocsánatot kért mindenkitől, amiért ilyen szurkolóik vannak. Szerinte ők (a BLM) éppen megváltoztatják Amerikát, ám sajnálatos módon a fanok “nem értik, mit jelképez a térdelés”, egyszerűen “túl szűk látókörűek”, hogy felfogják a térdelés fontosságát. Hozzátette, ő előre tudta, hogy ez fog történni, ennek ellenére mégis rendkívül bosszantja az eset.

A Toyota Stadionba a teljes korlátozás feloldásával összesen 5000 főnek engedélyezték a Nashville elleni találkozón való részvételt, bár a felső limittől jócskán elmaradt a jegyvásárlások száma.

Hirdetés

Hasonlóan a többi vezető amerikai ligához, az MLS-ben is csoportos térdeléssel fejezték ki a csapatok a rasszizmus elleni kiállásukat. A himnusz alatti letérdelést viszont az Egyesült Államokban a többség tiszteletlenségnek tartja. Éppen ezért sokan hangos fújolással fogadták, hogy a Dallas-Nashville párharc résztvevői is a térdelést választották.

„Azt gondolom, hogy ez undorító volt. Abszolút gusztustalan.” – fogalmazott. A 22 éves játékos az 1-0-s vereség után. Majd elégedetten hozzátette, hogy a térdelés után, amikor felálltak, fehér bőrű csapattársa, Ryan Hollingshead bocsánatot kért tőle a szurkolók nevében.

 

Forrás: hetek.hu nyomán elemi.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!