Kim Dzsongun tökéletesítette atombombáit

Hirdetés

Észak-Korea intenzíven fejleszti nukleáris fegyverprogramját, több ország úgy gondolja, miniatürizált nukleáris eszközöket gyártott le, hogy azok illeszkedjenek ballisztikus rakétáik fejfejéhez – írja a Reuters az ENSZ legújabb, titkos jelentésére hivatkozva.

 

Az ENSZ szankcióit ellenőrző független szakértői csoport jelentése szerint több állam hírszerzése is arra jutott, hogy Észak-Korea hat nukleáris tesztet hajtott végre a múltban. Ezek célja pedig vélhetően az volt, hogy miniatürizált nukleáris eszközöket fejlesszenek ki. Phenjan hivatalosan 2017. szeptember óta nem végzett nukleáris tesztet – írja a Reuters a jelentés alapján, amely megszerezte a titkos dokumentumot.

Ezt hétfőn nyújtották be az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának 15 tagú Észak-Korea szankcióbizottságához.

“A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság folytatja nukleáris programját, amely magában foglalja erősen dúsított urán előállítását és egy kísérleti könnyűvíz-reaktor felépítését. Egy tagállam úgy ítélte meg, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság folytatja a nukleáris fegyverek gyártását is” – derül ki az összefoglalóból.

Hirdetés

Kim Jong Un az észak-koreai vezető múlt héten arról beszélt, hogy fegyverei a béke eszközei, mert “nem lesz több háború, mivel az ország nukleáris fegyverei garantálják biztonságát”.

Tavaly amerikai szakértők azt állapították meg, hogy Észak-Korea legalább 2 milliárd dollárt szerzett kiterjedt és kifinomult kibertámadásokon keresztül bankoktól és a kriptovaluta-tőzsdektől. Az innen befolyt pénzekből is vélhetően az atomfegyver-programjukat finanszírozzák.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!