Kirobbant a balhé Egerben is: Távozik a város jegyzője

Hirdetés

Városházi információk szerint szeptemberben távozhat Eger jegyzője, dr. Andráskó Dénes– adja hírül az egerhirek.hu.

Hatalmi harcok dúlnak az egri ellenzéki városvezetés sorai közt, a hivatal pedig recseg-ropog a számtalan elbocsátott és “közös megegyezéssel”távozó szakember hiánya miatt. A közgyűlések előkészítése is gyenge, utolsó pillanatig változnak az előterjesztések, néhányat a helyszínen osztanak ki a képviselőknek, másokat még tárgyalás előtt levesznek napirendről. Eklatáns példája a kapkodásnak a színházból nonprofit kft-t alakító előterjesztés, amiről utolsó pillanatig sem lehetett tudni, hogy mi lesz a sorsa. A közgyűlésen Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője élesen bírálta az előterjesztést, mondván ennek ebben a formában nem volt előzménye, a frakció így nem szavazta meg azt.

A legújabb távozó a decemberben jegyzőként debütáló dr. Andráskó Dénes lehet, aki eddig a hivatal és a hatósági ügyek fejeként tevékenykedett, illetve – egész pontosan – akinek ez lett volna a dolga. Távozásának indoka állítólag kettős: egyfelől nem bírja a közgyűlések csörtéit és a politikai pozícióval járó terhelést, másfelől pedig a Mirkóczki Ádám bizalmasának számító Spisák Györggyel sem találta meg a közös hangot.

Adódna a helyzet, hogy Andráskó helyét az egyébként is jegyzőként viselkedő Spisák György töltse be, de a tiszafüredi önkormányzati képviselői pozíciójával ez összeférhetetlen. Hogy ki vállalja a városháza hivatalának irányítását a jelenlegi helyzetben, az ősszel esedékes pályáztatás során kiderül, melynek fejleményeiről oldalunkon is be fogunk számolni.

 

Hirdetés

 

Forrás: egerhirek.hu/vadhajtások

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!