Márki-Zay kétharmados többségről álmodozik 2022-ben

Hirdetés

A Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez, ami óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez. Ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben, akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben – írta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kedden Facebook-oldalán.

A településvezető szerint az előválasztás „a nyílt vitákkal, a jelöltek kampányával növeli az ellenzéki aktivitást, a tudatos választói magatartást, és kiszűri az elfogadhatatlan és esélytelen pártjelölteket, akik nem ismerik a körzetüket, nem dolgoznak a kampányban, hiszen csak veszíteni küldik le őket a pártközpontok”.

Márki-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében gratulált a Jobbik döntéséhez, és jelezte, hogy tovább dolgoznak azon, hogy minden párt csatlakozzon az előválasztáshoz és legyen egy közös ellenzéki program.

Szerinte a legjobb választás az egyetlen közös lista lenne, ugyanis „ha nem körzetenként egy jelölt, egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, és egy közös program áll szemben a Fidesszel, akkor még az utolsó pillanatban is módosítani fogják a szabályokat, ellehetetlenítve ezzel az ellenzéki sikert”.

Forrás: 24.hu/ vadhajtások

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!