Megkéselt egy pincért egy migráns, mert rászólt, hogy vegyen fel maszkot

Hirdetés

Egy afgán migráns Franciaországban azért támadt késsel egy pincérre, mert arra kérte, hogy viseljen maszkot, a helyi szabályoknak megfelelően – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Ouest France című francia regionális lap cikkére hivatkozva.

A 29 éves afgán migráns augusztus 26-án késő délután ment be egy étterembe Le Havre strandján. A férfi részeg volt és maszk sem volt rajta, holott a francia szabályok szerint kötelező a viselése.Az egyik felszolgáló megkérte, hogy vegyen fel maszkot, erre az afgán migráns kiment a bárból, majd később visszatért, késsel a kezében, mellyel mellkason döfte a pincért.

A 30 éves férfi súlyosan megsérült, szerencséjére épp a bárban volt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki segített neki.

A dulakodásban a rendőr is megsérült a kezén és a térdén.A migránst sikerült leteperni, a rendőrök azonnal őrizetbe vették. Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren üdvözölte a rendőr hidegvérét és bátorságát, hogy nem habozott életét kockáztatva a pincér segítségére sietni.

A normandiai Le Havre egyébként Jean Castex francia miniszterelnök elődjének, Édouard Philippe-nek a „városa”, ugyanis 2010-től 2017-ig – mielőtt miniszterelnökké nevezte ki Emmanuel Macron – ő volt a település polgármestere.

Hirdetés

Kormányfői posztjáról július elején mondott le, hogy újra átvegye a város irányítását.

Forrás: Origo

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!