Egy jobboldali politikus a testével akarta megakadályozni, hogy migránsok szálljanak partra Szardínián

Hirdetés

A Liga helyettes titkára azt mondta az akciója után, hogy baloldali olasz kormány töketlenül viselkedik a bevándorlás kérdésében, ezért úgy döntött: saját kezébe veszi az irányítást.

Matteo Salvini-féle Liga egyik helyettes titkára, Eugenio Zoffili a saját testével próbálta megakadályozni, hogy illegális bevándorlók olasz földre tegyék a lábukat a német zászló alatt futó, Alan Kurdi nevű migránshajó fedélzetéről Szardínia szigetének egyik kikötőjében – írja az Agenzia Nazionale Stampa Associata olasz hírügynökség.

A Németországban bejegyzett Sea-Eye nevű civil szervezet hajója kicsivel több, mint egy héttel ezelőtt 133 illegális bevándorlót vett a fedélzetére Líbia közelében, nemzetközi vizeken, majd megindult Európa irányába. A rossz időjárási viszonyok miatt a hajó segítséget kért hat nappal ezelőtt. Málta teljes mértékben elutasította a segítségnyújtást, de Németország és Olaszország sem vállalta a migránsok befogadását.

A hajó kapitánya ezért a francia riviéra felé vette az irányt és megpróbált kikötni Marseilleben, de az Emmanul Macron vezette francia kormány ezt végül megtagadta az utolsó pillanatokban. A migránshajó ezért 2 nappal ezelőtt útnak indult a francia kikötővárosból az olaszországi Arbatax irányába, ugyanis a baloldali olasz kabinet jelezte: bizonyos feltételek mellett mégis kiköthetnek náluk. Az olasz belügyminiszter közlése szerint a bevándorlók közül mindössze 25-en maradhatnak Olaszországban, a többieket pedig elosztják az erre önkéntesen jelentkező EU-s tagállamok között.

Az Alan Kurdi érkezésének hírére a bevándorlásellenes Liga több politikusa is elment Arbatax kikötőjébe, hogy személyesen akadályozzák meg a migránsok partraszállását. A párt helyettes titkára, Eugenio Zoffili, közlekedési regionális tanácsosa, Giorgio Todde, valamint két regionális tanácsosa, Michele Ennas és Annalisa Mele is megpróbált bejutni a bevándorlók leszállására szánt műveleti területre, de csak Eugenio Zoffili tudta átverekedni magát a rendőrsorfalon.

Hirdetés

A politikus végül fogta magát és leült a kikötő dokkjának szélére, hogy az Alan Kurdi legénysége ne tudja lehajtani a hajó rámpáját. Erről Matteo Salvini több képet is megosztott a közösségi oldalán, ahol megköszönte a párttársa hősies viselkedését.

„Köszönet Eugenio Zoffilinek, a Liga helyettesének, hogy megpróbálta megakadályozni 130 illegális migráns partraszállását! Szégyenletes, hogy a kormány engedélyezte a hajó kikötését, amit korábban Franciaországba irányítottak, majd Szardíniában mégis üdvözölték őket! Hogy néz ki az országunk jelenleg? A kormány lábbal tapossa az önkormányzatok és az olaszok büszkeségét, de a Liga mindig a frontvonalon van, hogy megvédje őket!” – fogalmazott a közösségi oldalán Salvini.

Eugenio Zoffili végül azonban nem tudta megakadályozni, hogy a migránsok partra szálljanak. Az ülődemonstráció kezdete után pár perccel a rendőrök egyszerűen odébb rángatták, így a hajó rámpáját gond nélkül lenyithatta az Alan Kurdi legénysége.

🔴 CONDIVIDIAMO TUTTI! Grazie a Eugenio Zoffili, deputato della Lega e presidente del Comitato parlamentare Schengen…

Hirdetés

Posted by Matteo Salvini on Friday, September 25, 2020

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!