Hoppá: A teljes baloldalt lenyomja a Fidesz-KDNP támogatottsága

Hirdetés

A teljes népesség körében 34–32-re vezet Fidesz a baloldali pártok összesített támogatottságával szemben. A biztos pártválasztók körében 50–47 arányú a különbség.

Az baloldali „együttműködésben” részt vevő hat párt összesített támogatottsága sem éri el a Fidesz számait. A teljes választókorú népesség körében 34–32 arányban vezet a kormánypárt, a biztos pártválasztóknál 50–47 arányú a különbség – derül ki a Závecz Research az Indexen megjelent legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fideszt 50 százalékra mérte a Závecz. A DK eddigi legmagasabb eredményével 18 százalékon áll. A Momentumnak 10 százalékos támogatottsága van az aktív szavazók körében. A Jobbiknak 9, az MSZP-nek 6 százaléka van. Az elkötelezett szavazók körében a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd azonos támogatottságot értek el, mindhárom párt 2 százalékon áll. A Kétfarkú Kutya Párt tábora 1 százalékos.

Továbbra is a Gyurcsány-párt áll a legjobban a baloldalon, a júliusban mért számokkal megegyező, 10 százalékos a támogatottsága. A Momentum ismét 7 százalékon áll, a Jobbik 6 százalékon, és az MSZP támogatottsága sem változott, a szocialistákat 5 százalékra mérte a teljes népesség körében a Závecz Research. Az LMP és Mi Hazánk 2-2 százalékosak. A Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1-1 százalékos támogatottsággal rendelkeznek a teljes népesség körében. A párt nélküliek aránya 28-ról 30 százalékra emelkedett az elmúlt egy hónapban.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!