about us
Karanténba vonult egy európai ország teljes kormánya – Mai Világ

Karanténba vonult egy európai ország teljes kormánya

Hirdetés

A parlament kedden késő este beszélték át a továbbiakat.

Karanténba vonultak Írország miniszterei, miután Stephen Donnelly egészségügyi tárcavezető megbetegedését követően – közölte kedden a parlamenti házelnök. Amíg a miniszter koronavírus-teszt eredményei nincsenek meg, addig minden kormánytag otthonról dolgozik.

Az RTÉ közszolgálati televízió szerint Donnelly a nap kérte, hogy végezzék el rajta a koronavírus-tesztet. Hivatala egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Séan Ó Fearghail házelnök még arról beszélt, hogy: a mai eseményekből következően a kabinet tagjainak karanténba kell vonulniuk, ezért nincs lehetőség a rendes munkamenet folytatására, így a parlament jövő hét keddig vagy a miniszterelnök további utasításáig felfüggeszti tevékenységét.

Donnelly néhány napja kormányülésen személyesen találkozott több munkatársával, és közös sajtótájékoztatót is tartott a kormányfővel.

Hirdetés

Írországban 357 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, amivel számuk 31 549-re nőtt. Az utóbbi egy hétben naponta átlagosan 203 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kitörése óta 1787-en hunytak el a kórban.

Írországban nagyon szigorú egészségügyi óvintézkedéseket vezettek be a koronavírus megfékezésére. Martin kedden közzétette a korlátozások új, ötfokozatú rendszerét, amelynek keretében a dublini bárok újranyitását és a nemzetközi utazásokra vonatkozó szigorítások feloldását is elhalasztották, amiért megnövekedett a fertőzöttek száma.

 

Forrás: MTI

A kép illusztráció

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!