Kovács Zoltán helyretette az Orbánt gyalázó újságírót

Hirdetés

Kovács Zoltán helyretette a Politico magyar származású liberális újságíróját, aki azt állítja, Orbán tette tönkre az Európai Parlamentet. Ezek szerint még a nyugati sajtó szerint sem működőképes az EP.

A Politico magyar származású újságírója, Bayer Lili azt állítja, hogy Orbán Viktor tette tönkre az EU-t. Megtévesztően úgy fogalmaz, mintha ez lenne az általános vélemény az Európai Parlamentben, miközben a cikkben idézett megszólalások is sokszor cáfolják ezt.

Azt is írja, hogy az EU képtelen a saját tagállamait szabályozni, „ez a Magyarországot érintő parlamenti kérdéseket bőven meghaladja”, továbbá hogy

több országgal is nehézséget okoz az Európai Parlamentnek az, hogy közös nevezőre jusson.

Valamilyen okból ezért is Orbán Viktor a felelős, de az nem derül ki, miért.

Úgy tűnik, a közös célok és értékek egyeztetése problémát okoz az EP-nek, pedig a cikk szerzője ismételten felhívja a figyelmet a tagállammá válás kritériumainak komolyságára, aminek alapján az egység és annak megtartása alapvető működési elem kellene hogy legyen a tagállamok között.

Hirdetés

A Politico cikkére Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitteren reagált: az elcsépelt baloldali mantrákat kritizálta.

 

Az, hogy Bayer Lili feltételezi, Orbán Viktor olyan fontos szerepet tölt be a világpolitikában, hogy az egész Európai Parlamentet tönkre tudná tenni, igazából hízelgő.

Irracionális-liberális forrásokat használt, hogy egy jó sztorit fabrikáljon belőlük – reagált Bayer Lili újságíró végtelen, Magyarországot lejáratni próbáló cikkére.

Hirdetés
„Egyébként köszönjük, ezt bóknak vesszük!” – írta Kovács Zoltán.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!