Nagyon meg fog lepődni: megtudtuk, mennyibe fog kerülni a vakcina?

Hirdetés

A Sanofi gyógyszergyártó elnöke ma arról számolt be, hogy a közeljövőben elkészülő koronavírus elleni vakcina dózisonként kevesebb mint 10 euróba fog kerülni.

Olivier Bogillot a DPA hírügynökség által idézett France Intern rádiónak azonban leszögezte, hogy végleges árat még nem fogadott el a cég, a vakcinát pedig szerencsés lenne minél több embernek eljuttatni – írja a Világgazdaság.

Milliókat, vagy inkább milliárdszámban kellene beoltani az embereket – mondta Olivier Bogillot.

A Sanofi és a GSK a napokban közölte, hogy megkezdték a lehetséges vakcinája klinikai tesztelését. A vállalat és a GSK együttműködésével kifejlesztett oltóanyag ugyanazt a rekombináns fehérje alapú összetételét tartalmazza, mint a Sanofi egyik szezonális influenza ellenszere.

Összesen 440 egészséges felnőttet vonnak be a vizsgálatba az Egyesült Államok 11 vizsgálatra kijelölt pontján. Az első eredményekre decemberig várnunk kell. Amennyiben pedig az eredmények a várakozásoknak megfelelnek, megkezdődhet a 3. fázisú kísérlet is. Ez az utolsó lépcsőfok lesz a hatósági engedélyeztetés előtt. A vakcina szakértők szerint a legjobb esetben a jövő év első felében készülhet el.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!