Tarlós nagyon kiakadt Kamu Geriékre

Hirdetés

Az igazi főpolgármester nagyon kiakadt Kamu Geriékre:

A terv szintjén felmerült fejlesztéseket is beleszámítják a kötelezettségekbe.

Tarlós István szerint ezen a héten (is) alkalmatlanságukat bizonyították a főváros vezető baloldali politikusai, Karácsony és Horváth Csaba.

Már azt is ízléstelennek tartotta Tarlós István, korábbi főpolgármester, amikor hétfőn a főváros vezetése egy munkagödör mellett pózolt a Béke téren, ahol megkezdődött a főgyűjtő csatorna építése.

„Pofátlan, immorális megnyilvánulás ez Karácsony Gergelytől, mert ő ennek a megvalósításáért egy szalmaszálat sem tett keresztbe, nem is ismerte a problémát” – jelentette ki Tarlós István, majd hozzátette: „Mi a 4-es metró befejezéséért négy évet dolgoztunk, ezért a két helyzetet nem lehet összehasonlítani.”

Hirdetés

Egyúttal Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárának szavaira hívta fel a figyelmet. Schneller korábban arról beszélt, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – azaz a kormány és a városvezetés Budapest fejlődése érdekében létrehozott egyeztető fóruma – még 2019 februárjában döntött erről a fejlesztésről. „Nem ment volna, ha nincs Tarlós István főpolgármester és Tóth József, XIII. kerületi polgármester” – jegyezte meg Schneller Domonkos annak apropóján, hogy az MSZP angyalföldi polgármestere sem kapott meghívást a protokollképekhez. Okkal merül fel, hogy a szocialisták utolsó népszerű politikusát vajon miért mellőzi ilyen látványosan az MSZP-Párbeszéd pártszövetség arcának tartott Karácsony Gergely.

Tarlós István a legfurcsábbnak azt tartja, hogy amíg a tényleges döntései eredményeként elindult fejlesztéseknél elfelejtik megemlíteni, addig a csupán tervként felmerült beruházásokat már kötelezettségvállalásként állítják be.

„A főváros számláján található minden forinton két forint kötelezettség van” – mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője, Zugló polgármestere.

„Úgy tűnik, Horváth Csaba alapfogalmakkal sincs tisztában” – háborodott fel a balliberális politikus szavain Tarlós, aki kilenc éven keresztül vezette Budapestet.

„A december 31-i hivatalos zárás szerint kétszázmilliárd forintot hagytunk nekik. Ezek szerint négyszázmilliárdos kötelezettségnek kellene lennie. Ez a szám csak akkor jönne ki, ha olyan pénzek mellett, amelyeket 2044 és 2049 végéig kell visszafizetni, még a terv szintjén felmerült fejlesztéseket is beszámítják. Ez mutatja, hogy Horváth Csaba dilettáns szamárságot beszél. Tudhatna annyit, hogy amiről nem készült szerződés, az nem minősül kötelezettségnek. Ez nem véleménykérdés, hanem a hozzáértésről szól. Vagy ennyi idő után sincs tisztában a különbséggel, vagy szándékosan nem mond igazat. Egyik eset sem fest túl jó képet róla.”

Hirdetés

A korábbi főpolgármester arra nem számít, hogy érdemeit a jelenlegi balliberális városvezetés elismerje, de elvárná, hogy legalább a nyilvánvaló tényeket ne ferdítsék el, mert ezek villámgyorsan tetten érhetők, és cáfolhatók.

Forrás: Magyar Hírlap/vadhajások

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!