Váratlan magyar adat érkezett a járvánnyal kapcsolatban

Hirdetés

Kedd reggelre 118 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 6257 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – adta hírül a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt egy 74 éves idős beteg, az elhunytak száma így 616 főre emelkedett, 3821-en pedig már meggyógyultak.

 

Az aktív fertőzöttek száma 1820 fő. Az aktív fertőzöttek 43, az elhunytak 60a, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Jelenleg 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A kedd reggeli adat jókora lassulást jelent a vasárnapi 292 fő, valamint a hétfői 178 fő után.

Hirdetés

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében mától ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A ma kezdődő tanévben kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését – olvasható a kormányzati honalapon.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!