A tegnapi párizsi terrorcselekmény összefügg a tömeges migrációval

Hirdetés

A Párizsban történt terrorcselekmény összefügg a tömeges, ellenőrzés nélküli migrációval – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Mint ismert:lefejeztek egy embert a Párizstól északnyugatra található Conflans-Sainte-Honorine külvárosban péntek késő délután. Az elkövetőt agyonlőtte a rendőrség. Kilenc embert, köztük egy kiskorút vettek őrizetbe szombatra virradóra a párizsi merénylő környezetéből és családjából. Egy fiatal férfi péntek este lefejezett egy 47 éves középiskolai történelemtanárt a saját iskolája előtt.

Szemtanúk beszámolói szerint a gyilkos a támadás előtt azt kiáltotta, Allah akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb.

Feltehetően egy 18 éves csecsen férfi volt az elkövető, aki Moszkvában született. Az ő személyes iratait találták meg a rendőrök a lefejezett tanár holteste mellett.

Hirdetés

Az ügyben a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot.

Bakondi György azt mondta: Franciaországban nagy a terrorfenyegetettség. Az elmúlt időszakban is több terrorcselekmény történt.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt az őszi és a téli időszakban súlyos helyzet is kialakulhat. Ilyenkor a határok kérdése kiemelten fontos.

Elmondta, hogy az Európai Unió egységes határigazgatáson gondolkodik. Ennek bevezetése viszont késik, a nemzetállamok pedig nem várhatnak. A lakosság védelme, az egészségügyi rendszer fenntartása sürgős intézkedéseket igényel – közölte Bakondi György.

People stand by flowers laid outside the school where a slain history teacher was working, Saturday, Oct. 17, 2020 in Conflans-Sainte-Honorine, northwest of Paris. French President Emmanuel Macron denounced what he called an “Islamist terrorist attack” against a history teacher decapitated in a Paris suburb Friday, urging the nation to stand united against extremism. The teacher had discussed caricatures of Islam’s Prophet Muhammad with his class, authorities said. The suspected attacker was shot to death by police after Friday’s beheading. (AP Photo/Michel Euler)

Forrás: hirado.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!