Megdöbbenést keltett a svájci katolikus közösségben a közszolgálati média bejelentése

Hirdetés

Jövő nyártól kezdve három vallási műsor nem kerül többé adásba Svájc német nyelvű rádiójában és televíziójában (SSR): a “Zwischenhalt”, a “Blickpunkt Religion” és a “Morgengeschichte”. A bejelentés megdöbbenést keltett a katolikus közösségben – közölte a Vatican News.

A három vallási műsor felszámolásának hírét az elmúlt napokban jelentette be a helvét közszolgálati média vezetése. Sajtóközleményükben arra hivatkoztak, hogy a vírusjárvány, a karantén és a megnövekedett digitális érdeklődés miatt kialakult válság következtében még inkább visszaestek a reklámbevételek.

Ezért a svájci német nyelvű televíziónak és rádiónak további költségmegtakarítási és átalakítási intézkedésekre van szüksége azt követően, hogy már 2018-ban és 2020-ban is sor került ilyen lépésekre. A költségcsökkentés következtében 250 főállású munkahely is megszűnik a jelenlegi 5500 közül a média intézménynél.

Alain de Raemy püspök, a svájci püspöki konferencia kommunikációs bizottságának elnöke és a svájci római katolikus központi konferencia, valamint a konföderáció kantonjainak egyházi társulatai és szervezetei meglepetésüknek és csalódottságuknak adtak hangot a döntés kapcsán.

Azt kérik, hogy állítsák vissza a felszámolt egyházi műsorokat.

Hirdetés

„A svájci német nyelvű televízió és rádió küldetésének része, hogy hírt adjon az egyházaknak és a vallási közösségeknek a társadalmi kohézióhoz való hozzájárulásáról. A hit kérdései sok ember számára fontosak” – jelentette ki Renata Asal-Steger, a római katolikus központi konferencia elnöke a helvét katolikus hírügynökségnek.

Forrás: vasarnap.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!