Meglepően józan döntést hozott egy német közigazgatási bíróság egy bevándorlóval kapcsolatban

Hirdetés

A Baden-Württembergi Közigazgatási Bíróság megtagadta a német állampolgárságot egy libanoni származású muszlim bevándorlótól, mivel a férfi vallási alapon nem hajlandó kezet fogni nőkkel – írja a Bild internetes kiadása.

A szóban forgó bevándorló egy libanoni származású orvos, aki 2002 óta él Németországban, és 2012-ben nyújtotta be a honosítási kérelmét a letelepedési hatóságoknál. A jelenleg 40 éves férfi maximális pontszámot kapott az állampolgársági teszten, valamint aláírt egy alkotmány iránti hűséget megerősítő és mindenfajta szélsőségességről lemondó dokumentumot is. Szó szerint egy hajszál választotta el a német állampolgárság megszerzésétől 2015-ben, csakhogy a kitöltött papírok átadásakor nem volt hajlandó kezet fogni a dokumentumok feldolgozásáért felelős női hivatalnokkal. Emiatt pedig megtagadták tőle a német útlevél és személyi igazolvány átadását az utolsó pillanatban.

A történet főhőse, aki jelenleg egy klinikán dolgozik vezető főorvosként, bíróságon támadta meg a letelepedési hivatal döntését. Egy majdnem 5 évig húzódó jogi procedúra után, a napokban született bírsági döntés az esettel kapcsolatban.

A törvényszék az ítéletében megállapította, hogy a felperes nyilvánvalóan vallási okok miatt nem fogott kezet a női hivatalnokkal. Ez a gyakorlat viszont teljes mértékben szembe megy a német alkotmány nemi egyenlőségre vonatkozó részeivel, tehát a libanoni bevándorló alkotmányra tett esküje nem tekinthető hitelesnek, így az állampolgárságot sem kaphatja meg.

„A kézfogás mélyen gyökerezik a német társadalmi, kulturális és jogi életben. A kézfogás egy fontos társadalomformáló szokás, amit nemi, vagy vallási alapon senkitől sem lehet megtagadni” – olvasható a jogerős ítélet indoklásában.

Hirdetés

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!