Miközben pusztít a világjárvány, Merkel szerint veszélyben van az európai integráció

Hirdetés

– A koronavírus-járvány jelentős mértékben sújtja a migránsokat, próbára teszi a társadalmi kohéziót is – jelentette ki Angela Merkel német kancellár  a Berlinben megtartott, európai integrációról szóló csúcstalálkozón.

A politikus szerint számos olyan képzést – többek közt nyelvi tanfolyamokat – kellett törölni a világjárvány miatt, melyeket bevándorlók számára szerveztek, ezzel segítve az Európa határain túlról érkezettek integrációját. Hozzátette, hogy a koronavírus-helyzet okozta gazdasági visszaesés azokra az ágazatokra is kihat, ahol nagy számban dolgoznak bevándorlók.

A pandémiával kapcsolatos korlátozások miatt sok munkahely veszélybe került, ugyanis a migránsok jelentős része csak ideiglenes munkaszerződéssel rendelkezik. A német kancellár úgy vélte, azzal, hogy a munkakörülmények egyre nehezebbé válnak, az integrációs lehetőségek is csökkennek.

Hasonló következtetésekre jutott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ugyancsak hétfőn közzétett felmérése. A jelentés arra figyelmeztetett, hogy egy bevándorlónak kétszer akkora esélye van elkapni a vírust, mint a népesség többi részének. Emlékeztettek rá, hogy az OECD-tagállamokban az orvosok közel negyedét és az ápolók mintegy 16 százalékát teszik ki az Európán kívülről érkezettek. Az elemzők továbbá arra is rámutattak, hogy a vendéglátásban dolgozók negyede nem uniós államból származik, és ez az arány jóval magasabb, mint más gazdasági szektorokban.
Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!