Rejtélyes ügy Nagy-Britanniából: hány éves lehet az iskolás migri?

Hirdetés

Bevett szokása a migránsoknak, hogy letagadják a korukat, vagy legalább szépíteni igyekeznek azt. Ez Nagy-Britanniában – már, ha nem buknak le – még jól is jöhet.

A szigetországban hatályos törvények szerint ugyanis, azok az illegális bevándorlók, akik azt állítják magukról, hogy 18 évnél fiatalabbak külön elbánásmódban részesülnek, még akkor is, ha nem tudják bizonyítani, hogy pontosan mikor születtek. Csak abban az esetben tesznek kivételt a hatóságok, ha az adott migráns kinézete arra enged következtetni, hogy már elmúlt 25 éves. A bevándorlók ezt a rendszert igyekeznek kijátszani, ugyanis ha azt mondják magukról, hogy kiskorúak többek között iskolába járhatnak, illetve nem tudják őket kitoloncolni az országból, amíg nem lesznek 18 évesek.

De az az eset, amelyről a Daily Mail című brit portál beszámolt, az minden képzeletet felülmúl.

Egy Coventry-ben található iskolában ugyanis megjelent egy migráns, aki 15 évesnek vallja magát.

A beszámoló szerint több gyerek is panaszkodott arra, hogy az új osztálytársuk, aki állítólag gambiai túl öregnek néz ki, ahhoz, hogy iskolába járjon. Az ügy csak azért robbant ki, mert az egyik kislány az egyik közösségi oldalra fotókat töltött fel a bevándorlóról. A lány szüleit berendelték az igazgatóságra, ugyanis szerintük a fotók megosztása zaklatásnak is minősülhet.

Hirdetés
Az iskola álláspontja szerint helytelen, hogy megkérdőjelezzük a korát. Lehetetlen azt mondani, hogy 15 évesnek néz ki. Szerintem nagyjából 40 – nyilatkozta az anyukat.

Egy másik szülő azt is megjegyezte, hogy a „gyerek” kopaszodik.

Minden esetre az ügyet a brit Belügyminisztérium is vizsgálja. Egy tisztségviselő még azt is be merte vallani, hogy a brit menekültügyi rendszer rossz és drasztikus reformokra van szükség.

Nem először fordul elő hasonló eset.

Korábban egy iráni bevádoló állította azt magáról, hogy 15 éves és hat hétig járt iskolába. A szülők bojkottal fenyegették meg az iskolát, ezért kirúgták az iránit, akiről 2018-ban ki is derült, hogy nagykorú volt.

Forrás: 888

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!