Tetten érték lopás közben a DK- s politikust

Hirdetés

Rendőrségi házkutatás zajlott az erzsébetvárosi DK elnökének és önkormányzati képviselőjének, Borka-Szász Tamásnak az irodájában, miután tetten érték lopás közben. Borka-Szász a hivatali irodájában, önkormányzati áramforrásról végzett bitcoin bányászatot. Gyakorlatilag áramot lopott, ipari mennyiségben.

A házkutatás közben a rendőrség több tárgyi bizonyítékot lefoglalt, amelyek a bitcoin bányászatot segítették elő. A lopási ügy külön érdekessége, hogy Borka-Szász Tamás nemcsak a DK önkormányzati képviselője, és helyi elnöke, hanem a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnöke is. Borka-Szász tehát a pénzügyekért és a gazdaságért felelős személy, a kerület vagyonát kezeli.

 

Niedermüller és Borka-Szász egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI

Hirdetés

 

Bajkai István, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője az Origo megkeresésére elmondta, hogy az ügy kapcsán közleményt ad ki a Fidesz helyi szervezete, amelyben többek között arra szeretnének választ kapni a DK vezetésétől, hogy a párt részesült-e a bitcoin bányászat hasznából, és ha igen, akkor a befolyó összegekből mire költött a párt?

Bajkai István elmondta azt is, hogy az erzsébetvárosi Fidesz tett feljelentést a rendőrségen, miután több gyanús jel arra mutatott, hogy a DK politikusa valamilyen illegális tevékenységet folytat a hivatali helyiségekben.

Bajkai elmondása szerint nincsenek arra vonatkozó információk, hogy mióta lopta az áramot a DK politikusa, azonban hozzátette, hogy tudomása szerint a DK frakcióirodájának eddig is szokatlanul magas volt az áramfogyasztása, aminek eddig nem tudta senki az okát.

Nem kizárt tehát, hogy a DK irodáiban az önkormányzati választások előtt is nagyüzemi pénzgyártás folyt. Az önkormányzat és a lakók költségén.

Hirdetés

Bajkai István emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat épületében egy tűzesetet is kivizsgáltak néhány hónapja, amely akkor azzal zárult, hogy a hálózat túlterheltsége okozta a tüzet. Egy elosztóközpontban keletkezett tűz, éppen a mostani ügyben érintett iroda felett.

„Egy ilyen baleset nem csak az önkormányzat épületét és a tárolt adatok biztonságát veszélyezteti, hanem közvetlenül emberéleteket is„ – tette hozzá Bajkai István.

A tűzesetet, és a nagy áramigényű bitcoin bányászat közötti összefüggés nem tűnik légből kapott feltételezésnek. Egy bitcoin bányászatra használt szerver működtetése ugyanis fokozott biztonsági előírásokat igényel, a hűtés, a megfelelő hálózat, felügyelet biztosítása nélkül ugyanis könnyen túlterhelődhet a hálózat és tűz üthet ki.

Arra a kérdésre, hogy milyen politikai felelősség terheli a DK-s polgármestert, Niedermüller Pétert az ügy kapcsán, Bajkai István elmondta, hogy véleménye szerint a kerület polgármestere egyszemélyben felelős azért, hogy az általa vezetett önkormányzat a szabályoknak megfelelően működjön. Nagy bajt jelent, ha nem tudta, hogy mi történik a polgármesteri hivatal helyiségeiben.

„Igazából kizártnak tartom, hogy a kerületi vezetés ne tudott volna a lopásról. Niedermüller Péter napi munkakapcsolatban van Borka-Szász Tamással, lehetetlen, hogy egyszer sem találkoztak az irodájában. Oláh Lajos szintén tudnia kellett mindenről, látnia kellett a szervert, hiszen rendszeresen tárgyalnak, együtt dolgoznak” – jelentette ki Bajkai István.

Hirdetés
Hirdetés

Forrás: Ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!